Dünya Sağlık Örgütü 3 Aralık Cuma günü yaptığı açıklamada, Covid-19’un yeni Omicron varyantının neden olduğu herhangi bir ölüm raporu görmediğini söyledi. DSÖ, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler yayılmasını durdurmak için seyahat kısıtlamaları uyguladığı için endişe varyantı (VOC) hakkında kanıt topladığını söyledi.Ancak artan sayıda ülkenin yeni varyantla enfeksiyon kaydetmesine rağmen, henüz ölüm bildirilmedi. 

Omicron

DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier Cenevre’de gazetecilere verdiği demeçte, “Henüz Omicron ile ilgili ölüm raporlarını görmedim” dedi. “Tüm kanıtları topluyoruz ve ilerledikçe çok daha fazla kanıt bulacağız.” Lindmeier ayrıca insanları Delta varyantına dikkat etmeye çağırdı. 

Lindmeier : “Omicron yükselişte olabilir ve baskın varyant olmayı devraldığı bir noktaya gelebiliriz diye vurguladı.” Lindmeier şunları ekledi: “Birçok ülkede sadece iki hafta önce uygulamaya konan kısıtlamalar – tekrar ekonomik kapanmalar, bazı bölgelerde sokağa çıkma kısıtlamaları, Avrupa’nın bazı bölgelerinde Noel pazarlarının kapatılması — bu, Delta vakalarındaki artış nedeniyle yani Omicron’dan önce yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü, Omicron’un bulaşıcılığının ve hastalık şiddetinin tam bir resmini elde etmenin ve aşıların yeni varyanta karşı nasıl çalıştığını değerlendirmenin birkaç hafta süreceğini söyledi. 

Ama temelde şu ana kadar sahip olduğumuz tek şey bu : ” Omicron Variant’tan henüz ölüm haberi yok “