60 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR İÇİN EN İYİ 3 VİTAMİN - K2, D3, UBİQUİNOL - VİTAMİNLER - NELERDE VAR

60 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR İÇİN

Sağlık için diyet her zaman önce gelmelidir, ancak 60 yaşın üzerindeki kadınlar için sadece gıdalardan elde edilmesi zor olan bazı faydalı vitamin takviyeler var olduğunu biliyor muydunuz ? Özellikle 60 yaşından sonra kilo vermek için daha az yemek yiyorsanız, iştahınız azaldıysa kesinlikle size bahsedeceğim vitaminlere göz atın.

İşte 60 yaş üstü kadınlar için en iyi 3 vitaminin listesi:

  1. Vitamin K2
  2. Vitamin D3
  3. Ubiquinol

VİTAMİN K2 NEDİR – HANGİ GIDALARDA VARDIR – NELERDE VAR

K2 Vitamini nedir ne işe yarar? K vitamininin vücuttaki görevleri nelerdir? K2 vitamini nelerde var ? K2 Vitamini atardamarlarınızı korumaya yardımcı olur.
Peki, K vitamininin hangi gıdalardan elde ederiz? K 2 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?

K2 Vitamini hangi besinde var?

K vitamini karnabahar, brokoli, marul ve diğer koyu yeşil yapraklarda K1 vitamini formunda bulunur. Diğer bir şekilde K vitamini; karaciğerde, yumurta sarısında, etlerde ve yoğurt, peynir  gibi fermente gıdalarda K2 vitamini formundadır.
K2 vitamini, kemiklerde kalsiyumu bağlayan proteinleri aktive eder. Böylece K2 vitamini, osteoporoza karşı korumanın yanı sıra, atar damarların duvarlarının istenmeyen kireçlenmelerine karşı korunmaya yardımcı olur.

GÜNEŞTEN ALINAN VİTAMİN – D3 Vitamini – NEDİR -HANGİ GIDALARDA VAR – NELERDE VAR

Bağışıklık ve iyi bir ruh hali için D3 Vitamini çok önemlidir. D vitamini, güçlü kemikleri korumak için kalsiyum emilimindeki rolü büyüktür, bağışıklık ve ruh halini düzenlemek için de hayati öneme sahiptir. Eksikliği baş ağrısı, iştahsızlık, zihinsel yorgunluk, düşük ruh hali ve asabiyete neden olabilir. Günlük ortalama D vitamini alımı günde sadece 3 mcg’dir, ancak kış aylarında bağışıklığın azalmasını önlemek için günde en az 10 mcg’ye ihtiyacımız vardır.
Yaşlı insanlar daha yüksek dozlarda D vitaminine ihtiyaç duyar. D vitaminini de yiyeceklerden alma oranımız da çok düşüktür. D vitamini güneşten alınan vitamin olarak bilinmektedir. Bu yüzden en etkili D vitamini sağlayıcı olan güneş ışıkları 60 yaş üstü insanlar için önemlidir.

Ubiquinol NEDİR, NE İŞE YARAR, NASIL ALINIR, FAYDALARI

Ubiquinol, oksijeni işlemek ve özellikle kalp kası hücrelerinde enerji üretmek için gerekli olan vitamin benzeri bir madde olan bir koenzimdir. 
Bu koenzim takviyeleri iki ana formda mevcuttur: 
  1. ubiquinol adı verilen aktif, indirgenmiş form 
  2. ubiquinone olarak bilinen “harcanan”, oksitlenmiş form
Harekete geçmeden önce, ubiquinone ubiquinole dönüştürülmelidir ve asıl önemli nokta ise yaşlandıkça bu dönüşüm daha az verimli hale gelir. Bu yüzden bu vitaminin takviyesi yaşlılar için gerçekten önemlidir.

DESTEK İÇİN REKLAMLARA TIKLAR MISINIZ