Adet sancısına ne iyi gelir evde çözüm, Regl Adet sancısını en çabuk ne geçirir, Çok şiddetli adet sancısı neden olur, Adet sancısına ne iyi gelir evde çözüm, Regl olunca sıcak su torbası nereye konur

Regl Adet sancısına ne iyi gelir evde çözüm, Adet sancısını en çabuk ne geçirir, Çok şiddetli adet sancısı neden olur, Regl olunca sıcak su torbası nereye konur sorularını sizler için cevapladık.
adet döneminde olan genç kız


ADET, REGL, AYBAŞI KANAMASI NEDİR ? 


REGL,  ADET, AYBAŞI KANAMASI,  NEDİR
, Halk arasında bir çok ismi olan regl aslında sağlıklı her dişinin yaşaması gereken bir olay. Biz toplum olarak bunu hep utanılacak veya ayıplanacak bir şey olarak gördük ya da duyduk.
 Peki regl nedir? Üreme yetisine sahip her dişinin yumurtalıklarını düzenli olarak yenilemesi doğal olayıdır. Yani bir dişi üreyebilmek için düzenli aralıklarla ölü yumurtalarını atıp yerine ise yenilenmiş yumurtaların oluşması gerekiyor.
Yukarı da okumuş olduğunuz  paragraf umarım sizin dişilere karşı bakış açınızı biraz olsun değiştirmiştir 🙂
 Bu dönemlerde kadınlar yoğun bir duygu değişimi ve hormonel dengelerin değişimi içerisine girmektedir. Özellikle bu durumu yaşamayan bir erkek, kadınları anlamakta güçlük yaşayabilir. Değişen duygular, alınganlıklar, yoğun tatlı veya çikolata isteği, gerginlik, huzursuzluk, kilo aldığını düşünen bir dişi varsa ona karşı anlayışlı alttan alıcı tavırlar ya da rahatlamasını sağlamasına yardımcı olmanız gerekebilir. Erkeklerinde bu dönemde dişilere karşı gergin asabi olması durumu içten çıkılmaz bir hale sokabilir.

Bu süreç her kadında farklılık gösterebilir. Aybaşı dendiği gibi ayın başı olmayabilir, periyodik olarak 28 günde tekrar eden bu dönem düzenli ise genellikle aynı günlerde tekrar etmektedir. Yani bu ayın 5 inde regl gelmiş bir kadının 28 gün geçince tekrar regl gelmesi gerekiyor. Bu bazen sınav dönemleri, stresten dolayı, yorucu hayat koşulları ve benzeri durumlarda adet döneminiz gecikebilir endişe edecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki süreç hem çok uzayıp hem çok kısalıyor ya da şiddeti olduğundan daha çok artıyorsa bir kadın doğum uzmanına görünmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Adet sancıları ( regl ) nasıl azalır, ne yenir, ne içilir, ağrı nasıl kesilir, Peki bu dönemde sıklıkla duyduğumuz regl sancılarına ne iyi geliyor, Adet sancısına ne iyi gelir ?

  • MUZ,
  • MELİSA ÇAYI,
  • NANE ÇAYI, 
  • ASLAN PERÇEMİ,
  • PAPATYA ÇAYI 
adet döneminde sancılara iyi gelen çaylar

gibi bitki çaylarının etkisi oldukça büyüktür.

Papatya çayı regl ağrılarına iyi gelir mi

Papatya çayı regl ağrılarına iyi gelir mi, Özellikle geciken gelmeyen adetler için papatya çayı oldukça etkilidir. Papatya çayının rahatlatıcı etkisi kasları gevşetir ve adetimizin gelmesine yardımcı olur.

adet sancısına iyi gelen papatya çayı

Bunun dışında ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar da doktor kontrolünde alınabilir.

Bazı kadınların çok ağrılı bazılarının ise hafif atlatıldığı bu dönemde bol egzersiz bol sıvı tüketimi, kan yapıcı şeyler ( pekmez) tüketmek oldukça etkilidir. Bacak arasına konan Sıcak su torbaları da adet sancılarının azaltması ve etkisini azalatabilir. Karın bölgesine yapılan masaj regl ağrı ve sancılarına iyi gelir mi, Karın bölgesine yapılan masaj da adet sancılarını azaltmak için oldukça etkilidir.

PEKİ ADET DÖNEMLERİ NEDEN BU KADAR SANCILI GEÇİYOR?

ADET DÖNEMLERİ NEDEN BU KADAR SANCILI GEÇİYOR
, Yumurtalarımız her dönemde çocuk olacakmış gibi yükseliyor ve bu eğer çocukla sonuçlanmazsa kendini yukarıdan aşağıya doğru bırakıyorlar bir nevi intihar gibi nitelendirdiğim bu işlem bize müthiş sancıları da beraberinde getiriyor.
Ayrıca, çikolata kisti dediğimiz bir kistte adet dönemlerinde patlayıp şiddetli ağrılara sebep oluyor. Mutlaka doktora gitmekte fayda var.

adet sancısı çeken kadın

 Adet dönemlerinde sıkı giyinmek özellikle ayak ve bel kısmını sıcak tutmak sancılarımızı azaltacaktır. Akupunktur yaptırmak adet sancılarına iyi gelir.

ADET SANCILARINA ILIK DUŞ İYİ GELİR Mİ

ADET SANCILARINA ILIK DUŞ İYİ GELİR Mİ, Ilık duş da iyi gelir,  hijyen açısından da oldukça önemlidir.
Bu dönemin her ne kadar sinir bozucu bir dönem olduğunu düşünsekte aslında bizim için bir rahatlama süreci.
Düşünsenize menopoz döneminin  ne kadar gergin, sinirli,asabi, sıcak basmalarıyla dolu bir dönem olduğunu? Bunu ancak adet regl olarak atabiliyoruz.
Erkekler içinde önemli görevlerin olduğu bir dönem, anlayışlı ve sabırlı bir hafta hepimiz için sağlıklı olacaktır 🙂
Utanılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum, doğum yapmak, üremek her ne kadar doğalsa bu da sağlıklı bireylerin üremesi için  yaşaması gereken şeyler diye düşünüyorum.

SİZİNDE ÖNERİNİZ YA DA SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA LÜTFEN YORUMLAR DA BELİRTİNİZ.

Göz problemi yaşıyorsanız göz derecesi nasıl düşer, göz numarası nasıl düşer yazısını incelemenizi tavsiye ederim.