Diş teli taktırmak kaç TL, Diş teli kaç ay kalır, Diş teli kimlere takılır, Ayrık diş tel tedavisi ne kadar sürer, Diş teli tedavisini devlet karşılıyor mu, DİŞ TELİ NASIL TAKILIR, TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER, NASIL ÇIKARILIR, Diş teli neden takılır

Ayrık diş tel tedavisi ne kadar sürer, Diş teli taktırmak kaç TL, Diş teli kaç ay kalır, Diş teli neden takılır, Diş teli kimlere takılır, Diş teli tedavisini devlet karşılıyor mu, DİŞ TELİ NASIL TAKILIR, TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER, NASIL ÇIKARILIR, diş teli kimlere takılır, diş teli devlet karşılıyor mu sorularını sizler için cevaplamaya çalıştım.

diş teli ağızda nasıl gözüküyor diyorsanız işte

DİŞ TELİ NASIL TAKILIR, TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER, NASIL ÇIKARILIR

Diş teli nasıl takılır, Diş teli tedavisine başlamadan önce dişlerin üzerine braket adı verilen küçük parçalar takılır. Diş teli ne kadar süre takılır, nasıl çıkarılır, ne zaman düzelmeye başlar, Tedavisi ne kadar sürer, diş teli nasıl çıkarılır, diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar.

diş teli yemek yemeyi etkilemez

DİŞ TELİ NEDEN TAKILIR

Diş teli neden takılır, son yıllarda yaygınlaşan ve bazılarımızın korkulu rüyası olan, diş telleri taktırmak zor mu, ne kadar süre takılır ? Dişlerimizin şekil bozukluğu ve çene rahatsızlıklardan dolayı veya ayrık dişler için diş telleri taktırma düşüncesi, tel tedavisi ne kadar sürer, diş teli nasıl çıkarılır gibi sorular çoğumuzu ürkütmüştür. Bir yandan taktırmak istemememiz, bir yandan görüntü açısından rahatsız oluşumuz, bizi iki arada bir derede bırakıyor. Sadece görüntü açısından olsa yine iyi. Bazı dişler o kadar yamuk oluyor ki fırçalaması da zorlaşıyor. Bir yandan dişe, bir yandan da diş etimize isabet eden fırça, bir acı ve bir daha ki sefere yine aynı şeyleri yaşayacağım düşüncesi ortaya çıkarıyor.

diş teli uygulama yöntemi

    Diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar, ne kadar süre kalır, 
 Diş teli ne kadar süre takılır, diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar, Tedavi süresi dişleriniz yamukluğuna bağlı olarak değişse de, 3 yılı genellikle geçmiyor. Diş teli sadece üst dişlere veya alt dişlere takılabilir, Kısa sürede  alıştığınız için çıkarırlarken çıkartmak bile istemiyorsunuz:) 

Diş teli devlet karşılıyor mu

Diş teli devlet karşılıyor mu, 18 yaşından küçüklere devletten özel hastanelere sevk yaptırıp, paranızın yarısına özel hastanelerde dişlerinize tel taktırabilirsiniz.
Diş teli devlet karşılıyor mu

  Ayrık diş tedavisi ne kadar sürer, diş teli nasıl çıkarılır, diş teli ne kadar, diş teli nasıl takılır 

Ayrık diş tedavisi ne kadar sürer, Mümkün olduğu kadar erken yaşta başlayan bir tedavi olursa, ilerleyen dönemler için de o kadar iyi olur. Tedaviler değişiyor, günümüz teknolojisi her geçen gün yenilenmekte, o yüzden ben şuan ki yazımı 5 yıl önceki tedavimi baz olarak yazıyorum. Dediğim gibi 3 yıl diş tellerim vardı ve bu tellerin süresi kısalmış olabilir. Yamuk dişler kaderiniz olmamalı. Allah öyle yaratmışı da kabul etmiyorum. Bunun pek çok nedeni olabiliyor mesela; çene darlığı, geç gelişen bir çene, küçükken çıkmakta olan dişleri çektirmeyip yanlara kayarak çıkmaya çalışan bir diş vs… Çocuğunuz, bunun suçlusu değil öyle de düşünmemeli. Tedavi süresini anlattığımıza göre başka neler bizi bekliyor; eğer çene de çok birikme varsa diş çekimi olabilir. Bu da sizi korkutmamalıdır. Gerekli anesteziler var, ben çok korktuğum için bana rahatlatmak için 2 anestezi yapmışlardı 🙂

Birincide dişleriniz kesin uyuşuyor,o yönde soru işareti kalmasın 🙂 Telleri,çekimden bir gün sonra takıyorlar.Teller takılırken arka dişe, kelepçe denen tellerin dolandığı ve dişleri düzene sokmak için geren bir şey takılıyor. Aylık olarak dişlerin hareketine göre uçlarından almak için sizi çağırıyorlar.

   Kelepçe, bir nevi telleri kendine doğru çekiyor öyle düşünün. Onu sıkıyorlar ki gevşeyen teller gergin dursun, yamukları sıralasın. İşte sadece kelepçeler sıkıldığı gün biraz sızlıyor. Buda geç yaşta taktırmamamızdan kaynaklanıyor. Dişler biraz zor hareket ettiği için biraz sızlıyor, ama çocuk çenesi olsa zaten dişler hareket halinde


olduğu için kolaylıkla yerleşiveriyor. Bu şekilde tedavi devam ederken, alt ve üst dişlerin birbirini örtmesi için kısa kullanımlı lastik veriyorlar. lütfen onu takınız ihmal etmeyiniz o çok önemli en sevdiğim kısımdı:)

Diş teli Hangi dişlere takılır

Diş teli Hangi dişlere takılır : Diş teli, genellikle çenedeki ön dişlere takılır. Ön dişler arasında boşluklar varsa veya dişlerin düzgün olmadığı görülüyorsa, diş teli kullanılabilir. Diş teli, çenedeki dişlerin yerlerini düzgün hale getirmek ve boşlukları kapatmak için kullanılır. Bunun yanı sıra diş teli, dişlerin güzel bir görünüm kazandırılmasını amaçlayan estetik amaçlı da kullanılabilir.

Diş teli takılırken acıyor mu

Diş teli takılırken acıyor mu : Diş teli takılırken acı olma olasılığı vardır, ancak bu genellikle geçici bir durumdur ve diş telinin vücuda uyum süreciyle ilgilidir. Diş telinin ilk günlerinde çenenin altındaki adalelere ve dişlere olan baskı nedeniyle ağrı olabilir. Bu durum normaldir ve geçicidir, ancak eğer ağrı devam ediyorsa veya aşırı derecede şiddetli ise, diş hekimine danışılması önerilir.

Bir bakmışız sizi aramışlar ve bu ay telinizi alacağız, şu tarihte gelin demişler. O ay, ciddiyim hüzünlü geçiyor. Teller sizi daha sempatik sevimli gösteriyor. Benim arkadaşlarım çıktığında niye çıkarttın diye çok söylemişlerdi:) Eskiden damak sistemi varmış, teller çıkınca damak kullanıyormuşuz. Artık öyle bir şey yok. Düzelen dişler kaymasın diye ince, hissedilmeyen bir tel koyuyorlar(hiç hissetmeyeceksiniz) o ince teli de bir yıl kadar takıyoruz. Hiçbir işlemi yok. İşte bu kadar korktuğunuz tel 🙂 Sonra geçen süreleri görmemiş gibi oluyorsunuz 😉

Sağlıklı gülüşler 🙂   

Miyop sizin için bir problem ise miyop derecesi nasıl düşer yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Yanık saçlar ile başınız dertteyse yanık saç nasıl oluryanmış saçlar nasıl onarılır yazımı okuyunuz.

                                                               CEYDA GÜNAY