KPSS NEDİR ,  KPSS A VE B GRUBU AYRIMI NEDİR, YAŞ SINIRI KAÇ, Kpss A ve B grubu soruları farklı mi

KPSS NEDİR

KPSS nedir, Kamu Personeli Seçme Sınavı  yani kpss 2002 yılında yapılmaya başlanmıştır. Günümüzde pek çok kurum personel teminini kpss aracılığıyla gerçekleştirmektedir. 

kpss nedir

Peki kpss A grubu ve B grubu nedir ? 

KPSS A grubu ve B grubu nedir, A grubu kariyer meslekleri olup daha çok uzmanlık, müfettişlik kısacası bir yerde (bey veya hanım olmanı) sağlayan B grubu ise düz memurluğu yani çift yıllarda yapılan sınavla atandığımız kurumu içermektedir. 

KPSS B gurubu sınavlar ne zaman yapılır

KPSS B gurubu sınavları ne zaman yapılır, Kpss B grubu her sene yapılacak mı, KPSS B gurubu sınavlar neden çit yıllarda yapılmaktadır hala bunun net bir açıklaması yoktur ama bazı bilirkişiler buna farklı yorumlar getirmektedirler. Örneğin her yıl yapılsa her sene yüksek puanlar çıkacağı için düşük puanlara sıra gelmez diyenlerde var. Bir yandan mantıklı geliyor, mesela yüksek puan aldık alım oldu yüksek puanlar yerleşti peki ya düşük puanlar bekliyor. Ertesi yıl yine sınav oldu yine yüksek puan aldılar bu döngü bu şekilde devam edip gidecek. 

KPSS A gurubu sınavları ne zaman yapılır

KPSS A gurubu sınavları ne zaman yapılır, A kadrolarına alım yapılacak A grubu sınavı her yıl yapıldığı için bu durum burada da geçerli diye düşünüyorum. Artık A grubu kadroları hem az alım yapıyor hem de her yıl olduğu için puanlar yükseldi. Yetmezmiş gibi bir çok kurum yds yani yabancı dil şartı getirdi. Soruların zorluk derecesi arttırıldı. Kurumlar kendi sınavını kendi yapmaya başladı. A grubuna girecek olan adaylar 2 oturumdan oluşan bir sınava giriyorlar. 2 oturumdan oluşan bu sınavın öncesinde genel kültür genel yetenek dediğimiz B grubu sınava da giriyorlar ve bu sınav A grubu sınavdan bir hafta önce gerçekleşiyor. Merkezi atama denilen B grubu sınavı ile yapılan atama 2 yılda bir gerçekleşirken alan dediğimiz a grubu sınavı ile yapılan genel yetenek genel kültür sınavı ise her yıl yapılıyor. 

KPSS B GRUBU YAŞ SINIRI

KPSS B grubundan yaş sınırı var mı, sınırı kaçtır, Ayrım bu şekildedir arkadaşlar bir de unutmadan en çok sorulan sorulardan biri B grubunda yaş sınırı var mı diyorlar, A kadrolarında evet ama merkezi atama yani KPSS B kadrolarında yaş sınırı yoktur bilginize. 

KPSS A GRUBU VE B GRUBU SORULARI ARASINDAKİ FARK

Kpss A ve B grubu soruları farklı mı, sadece genel kültür ve yetenek sorularından sorumlu olan KPSS B grubu A grubu ile bu bölümde aralarında bir fark yoktur. KPSS B grubu için 2 yılda bir sınav olur ve A grubunun sorumlu olduğu lisans bölümlerinden sınava girmezler. 

KPSS Sınavı Ne Zaman 2021

KPSS PUAN TÜRLERİ VE MESLEKLER

kpss puan türleri ve meslekler, kaç tane var, nasıl hesaplanır, sınavları ne zaman olur, en az kaç puan alınmalıdır, aşağıdaki listede kpss puan türlerini sizler için listeledik.

kpss-puan-turleri