Merhaba sevgili okurlarım.Bu yazımda sizlere gözlerimdeki, miyopluk derecemi nasıl azalttığımı ve nelere dikkat ettiğimi anlatıyor olacağım. Şunu söylemem gerekir ki miyop veya ismini bilmediğim onca rahatsızlığın,bizi çokta üzmesine gerek yok diye düşünüyorum. Gerekli önlem ve tedavi yöntemi varsa ne mutlu bize.Tedavisi olmayan onca hastalıkla karşılaşınca insan bunu daha

iyi anlıyor. Umarım hiçbiriniz karşılaşmaz,sadece yazmış olduğum yazıyla okumuş ve geçmiş olursunuz.



     Yakın bir arkadaşımı kanserden kaybedince aslında miyop olmanın, çokta dert edilecek bir şey olmadığını anladım. Şunu düşündüm o arkadaşıma sorulsaydı, miyop olarak yaşamak mı istersin; yoksa şuan ki hastalığından ölmek mi, cevabı hepimiz çok iyi biliyoruz.Yaşam çok tatlı ve biz ne kadar ağır şeyler yaşarsak yaşayalım, ölmek istemeyiz diye düşünüyorum. Umarım sizde benim gibi düşünüyorsunuzdur.Bende ne kadar hayat dolu yaşama isteğiyle dolup taşan okurlarım var diye kendimle övünürüm 🙂
  Miyop, aslında nesneleri netleyememe rahatsızlığıdır. Tabi bu uzaktaki nesneleri.Miyopluk, sizinde bildiğiniz üzere belli yaşa kadar devam edip, sonrasında duruyor. Belli yaşa göre nasıl numarası artıyor bilmiyorum.Zaten yavaş yavaş arttığı için miyop olduğunuzu, bazen çok geç fark edebiliyorsunuz.
 Mesela ben;

üniversite de okurken, arka sıralarda sınava girdiğim zamanlar duvarda asılı saatleri tam net göremeyip, hocalara kalan süreyi sorarak fark etmeye başlamıştım.Ozamanlar 0.75’ti,peki ya 0.75 ne kadar bir derecedir?Bu,aslında çok hafif ve küçük bir numaradır.Yani günlük hayatınızı pek etkilemeyen, çok çok uzaklardaki nesnelerin bulanmaya başladığı,uzaktaki saatlerin kaç olduğu tam olarak göremediğiniz derece.
     Miyopluk nasıl oluşur? Miyop yaş ilerledikçe düşer mi? Miyop geriler mi? Okuduğunuz bölüm,telefon,bilgisayar gibi faktörler etkili diye düşünüyorum.Zamanla bulanıklık arttıkça anlıyorsunuz ki miyopluk derecesi de artıyor.Gözlük ve Lensleriniz olmadan dışarı çıkamaz hale geliyorsunuz.Başımdan söyle bir anı geçmişti 🙂 yaz aylarının gelmesiyle spora başlıyordum. Muğla’ya gelen veya Muğla’yı duyanlar bilir, adliyenin önünde döner vardır.O döner kavşak,büyük bir saatin döneridir. Spor yaparken de lens ve gözlük kullanmayı sevmiyorum.



Lense toz değince batmalar oluşturuyor, buda beni çok rahatsız ediyor.Gözlükle zaten rahat spor yapamıyorum.Bir akşam yine spor yapmaya çıktım, ne gözlük ne de lens takmıştım. Göz derecemde 1.50’a ulaşmış, artık netlerken görüntüleri netleyemiyor, bulanıklaştırıyordu. Saatin kaç olduğunu merak edip, saatin orada durakta bekleyen bir kişiye, saati sormuştum. O kişide,dönerdeki saate bakarak bana saati söylemişti.Hem dram hem komedi ikisini aynı anda yaşamıştım.
Göz numarası düşer mi, Göz numarası nasıl düşer, Gözlük numarası düşer mi, Dereceniz kaç olursa olsun, bu dereceler düşürülebilir. Gözlük takınca göz numarası düşer mi, Ben ne yaparak 1.50’u 1’e düşürdüm; şöyle ki maydanoz sevmeyen biriyim. Yemeklerde yerim; ama bir yemekte olmazsa, bunda maydonoz yok mu, diye de sormam. O derece bir sevgi yani, olsa da hoş olmasa da hoş şeklinde:) öncelikle maydanozu sevmesek de yememiz gerekiyor. Peki nasıl şöyle ki; ben domatesli makarna yapar,

neredeyse yarım demet maydanozu makarna piştikten sonra üzerine doğrar hemen  bir iki kez karıştırarak ocağı kapatırım. Sabah kahvaltıda ise, peynirin içine doğrar (peynir kuru peynir) üzerine biraz zeytinyağı gezdirip,bazende yeşil soğanda ekleyerek yerdim.



      Bazen de bu peynir, maydanoz karışımına; yeşil soğan değil de, havuç rendeliyordum ki onun üstüne zeytinyağ gezdirdik mi, (adek) yağda çözünen vitaminlerden olan havuçta, çok büyük etkisi olan bir sebzedir. Sabah kahvaltıda maydanozlu, peynirli,havuçlu veya soğanlı salatamızı yedik mi,öğleyin domatesli veya salçalı makarnamıza maydanoz doğradık mı,akşamda salatamıza hem havuç hemde maydanoz koyduk mu yaklaşık 1 ay kadar sürede miyop olan kişilerin göz dereceleri en az 0.50 kadar azalacağını düşünüyorum. Ortalama günde 2 bağ maydanoz, yaklaşık 5 adet havuç demek göz için yararlı olan vitaminleri karşılıyor diye düşünüyorum ki bir de ay olarak düşünün. :)Lütfen üşenmeyin;) havucu rendelemesem direk yesem olmaz mı, olmaz 🙂 yağda çözünmesi lazım. Her gün devam ederek deneyin ve yorum kısmına bana sonuçlarınızı yazınız 🙂 Umarım faydasını görürüz çünkü gerçekten ben gördüm ve tavsiye niteliğinde yazıyor ve her gün üşenmeden yiyorum. Şimdiden geçmiş olsun acil şifalar 😉

Miyop en fazla kaç derece olur, Miyop dereceniz 3’ün altındaysa “hafif miyopi” denir. Miyop dereceniz 3-6 arasındaysa “orta seviyede miyopi” denir. Miyop dereceniz 6 üstüyse “yüksek miyopi” olarak adlandırılır. 

diş teli ile alakalı bilgi edinmek isterseniz diş teli taktırmak ile ilgi yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Kilo probleminiz var ise aynı kiloda kalma ile alakalı yazımı okuyunuz.
Miyopluk, gözlerin düzgün olarak net görmemesi olarak tanımlanır. Miyop olmak, gözlerin bir nesneyi uzaktaki bir yerde net görmemesi anlamına gelir. Bu, gözlerin düzgün bir şekilde enfes etmemesi nedeniyle olur. Miyop insanlar genellikle kısa görüşlüdür ve daha çok okumaya, bilgisayar başında çalışmaya veya telefon kullanmaya yönelik işler yapmayı tercih ederler. Miyopluk, gözlükler, kontakt lensler ve ameliyat gibi yöntemlerle düzeltilebilir.