HALK BANKASI KPSS PUAN TÜRÜ

Halk bankası sınavları için kpss puan türü gerekmemektedir. Kamu personel sınavına girmek gerekmiyor. Banka sınavını Üniversiteler aracılığıyla yapıyor. Soruları üniversitelere hazırlatıyor. 

HALK BANKASI BANKO SINAVI

Halk bankası banko sınavı için, genel yetenek genel kültür testinden sorumluyuz. Sınava alım yapılacak kadro sayısının 4 katı aday mülakata çağrılmaktadır. 

HALK BANKASI SINAVI NEREDE YAPILIYOR

Halk bankası sınavı nerede yapılıyor, bu sınav büyük illerde yapılmaktadır. Bölge bazında en büyük iller sınav merkezi olarak belirlenmektedir. Örneğin; ege bölgesi için İzmir ili belirlenmektedir. 

SINAVA KATILIM ŞARTI – YAŞ SINIRI – HALK BANKASI SINAVI – PERSONEL ALIMI

Halk bankası banko görevlisi sınavına katılmak için 30 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.  

BANKO GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR

Banko görevlisi ne iş yapar, klasik gişe görevlisi diye adlandırdığımız kişiler Banko görevlisi olarak adlandırılmaktadır. Para giriş- çıkış, çek,mevduat hesapları, poliçe işlemleri, döviz işlemleri, para transferi gibi işlemleri yapmaktadır.

HALK BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI – KPSS

Halk bankası uzman yardımcılığı, halk bankası müfettiş yardımcılığı, iç kontrolör sınavı için, her hangi bir kpss puan türüne gerek yoktur. Sınavı ise genel yetenek genel kültür, alan bilgisi ve yabancı dil istemektedir. Taban puanı ise 60 olarak belirlenmiştir. 60 ve üzeri alan adaylardan kadronun 4 katı olacak şekilde mülakata çağırılmaktadırlar.