GUY NE ZAMAN ALIM YAPACAK – GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI

 2021 KPSS sınavı gerçekleşti ve 16 Eylül de açıklandı. Herkesin aklına gelen soru guy alımları ne zaman olacak.

İlk söylentilere göre, Gelir idaresi Başkanlığı 2021 için henüz bir açıklama yapmadı. Guy denilen gelir uzman yardımcılığı sınavının 1500 kişi alımı yönünde bir duyum oldu. Peki bu alım ne zaman olacak, işte bunun için kimse kesin bir tarih verememekle birlikte alımın yapılmasının duyurusunu en azından yıl sonuna kadar bekliyoruz. 

GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI TABAN PUANI – GUY

Gelir uzman yardımcılığı sınavı için taban puan 70 dir. Tercih edilen ile göre de puan belirleyici olmaktadır. 5 il tercihi gelmiştir. Böylece alımı değerlendirme ihtimali de artmıştır.  Diyelim Muğla,İzmir,Manisa,Van,Niğde illerini tercih ettiniz ve puanınız 74 olsun. Her il için 5 kişi alınsın. Niğdeyi tercih eden puan araalığı da 78-74 puana düşsün, sizde guy kurum sınavına girebiliyorsunuz, orada alınacak 5 kişi için kurumda 25 kişi mülakata kalıyor. En yüksek puanlı 25 kişinin aldığı puan neticesinde taban puan belirleniyor ve siz de eğer o puan aralığındaysanız mülakata kalıyorsunuz. 

Hazine ve maliye bakanlığına bağlı olan gelir uzman yardımcılığı kadrosunun, Her ilde olmayan Vergi Dairesi Başkanlıkları alımlarını mal müdürlüklerine yaparlar. Peki aradaki fark nedir? 

Vergi daireleri başkanlık ve müdürlük şeklinde kurulmuştur. Ana hizmet birimlerinden vergi daireleri, Tahsilat ve tahakkuk servislerinden ise Vergi dairesine bağlı mal müdürlükleri servis şefleri tarafından gerçekleştirilir.

GUY PUAN TÜRÜ NEDİR – GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI

2021 için gelir uzman yardımcılığı puan türü, p48 tir. Burada Maliye, Hukuk, İktisat, Muhasebe derslerinin %20 ve genel yetenek genel kültür alanınında %20 si alınarak hesaplanır. 

KİMLER GUY OLABİLİR – GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI

Sınava en az dört yıllık lisans eğitimi alan, iktisadi idari bilimler bölümleri, Hukuk, Aktüerya bölümleri katılabilmektedir.

GUY KURUM SINAVI – GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI

Guy Kurum sınavı ( GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI ) denilen yazılı sınav Gelir idaresi Başkanlığı tarafından resmi internet sitesinde 10 gün önce duyurusu yapılmaktadır.

GUY BİR BÖLGEDE KAÇ YIL KALABİLİR

Gelir uzmanlığı bölümünün belki de en kafa karıştıran yeri ise en az 5 yıl tercih edilen bölge de yaşama zorunluluğudur. 

GUY İÇİN UZMANLIK NE ZAMAN ALINIR

3 yılın sonunda uzmanlık sınavı ile uzmanlıklarını alabilmektedirler.

GUY GÜNCEL MAAŞI NEDİR – GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI

Guy güncel maaşı nedir, Guy (  GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI ) güncel 2021 maaşı ise 6.200 tl dir.