Hemen uyumak için ne yapmalı, hemen uykuya dalmak için ne yapılmalı, uyku tutmuyor ne yapmalıyım, uykuya dalamıyorum ne yapmalıyım, uykum olduğu halde uyuyamıyorum, deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum ne yapmalıyım diyorsanız size kısaca en iyi uyku ortamı hangisi size anlatmaya çalışacağım.

hemen uyumak için ne yapmalı

HEMEN UYUMAK İÇİN NE YAPMALI – UYKUYA DALMAK 

Uyku ortamımızın uykuya dalmamıza etkisinin varlığında şüphe yok tabiki. Peki, uykuya dalamıyorum ne yapmalıyım diyorsanız, öncelikle uyumak için en iyi ortam kesinlikle rahat ve dinlendirici bir yer olmalıdır. . Bu nedenle, uyku için ideal olan koşulları anlamak ve ardından, uyku ortamımızın her yönü üzerinde kontrol sahibi olamayabileceğimizi kabul ederek, mümkün olduğunca kendimiz için bu koşulları yaratmak önemlidir.

Yatak odası veya uyku alanındaki görme duyusundan bahsettiğimizde, tabiki aydınlık ve karanlığı düşünüyoruz. Uykuya dalarken, pencereden  ışık gelmeyen karanlık bir odada olmak en uygunudur.  Bir pencerenin olmaması veya ışığın olmaması bir fobinizi tetikliyorsa olabildiğince dışardan gelebilecek ışıklardan korunmaya çalışın.

Ani, yüksek ses açıkça uykuya yardımcı olmaz ve gece uykuya dalmanızda problem yaşarsınız. Gürültünün etkisini kulaklıklar ile azaltmanın yanı sıra,  yatıştırıcı müzikler ile uykuya dalmanız için desteleyici yollardır.

Fiziksel rahatlığımız uyku için önemlidir. Konforu artırmak için kendimiz yapabileceğimiz bazı şeyler var. Uyuduğunuz yüzeyin sizi desteklediğinden emin olun. Yeni bir  bir yatak pedi almayı düşünebilirsiniz. Veya bütçeniz varsa, yeni bir yatak satın alın. Cildinize karşı hoş bir his uyandıran çarşaflar kullanın. İpek bir yastık kılıfı yaz günlerinde serinlik hissi verir. Soğuk iklimlerde pazen çarşafları daha çok iş görebilir. En iyi uyku için yatak odası çok sıcak olmamalıdır – (15-21 ° C) .

KOKUNUN UYKUYA ETKİSİ – UYKUYA DALMAK

Koku uykuya dalmak için çok önemli parametreler arasındadır. Güzel kokular, bir alanı daha hoş hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda vücudun uyku için rahatlamasına da yardımcı olabilir.

UYUMAK İÇİN – LAVANTA KOKUSU – VANİLYA KOKUSU

Uyumak veya daha kaliteli bir uyku için,inandığınız bir yerden saf lavanta veya vanilya esansiyel yağlarını alabilirsiniz. Bu yağlar yatıştırıcı özellikleriyle bilinir. Lavanta ve vanilya uykuya dalmak için etkili kokulardandar.

deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum

Uyku getiren bitki çayları :

  • Çarkıfelek Çiçeği bitkisi çayı
  • Lavanta.bitki çayı
  • Limon Otu bitki çayı
  • Kedi Otu bitki çayı
  • Şerbetçi Otu bitki çayı
  • Papatya bitki çayı
  • Ihlamur bitki çayı
  • Melisa bitki çayı

Kaliteli uyku uyumak için ve kolayca uykuya dalabilmek için önce çevremizdeki koşulları iyileştirmeli sonrasında daha da olmuyorsa tıbbi destek almalıyız.

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/uykusuzluk-icin-dogal-tedavi-yontemleri.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/04/gozum-kasiniyor-ne-yapmaliyim-nasil-gecer.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/dopamin-detoksu-nedir-nasl-yaplr.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/okuler-hipertansiyon-nedir-yuksek-goz.html