KPSS SINAVINDA 2 YILLIK BÖLÜMLER Mİ YOKSA 4 YILLIK BÖLÜMLER Mİ AVANTAJLIDIR?

KPSS 2 YILLIK BÖLÜMLER Mİ YOKSA 4 YILLIK BÖLÜMLER Mİ AVANTAJLI

Kamu personel seçme ( KPSS ) sınavında her geçen gün çeşitlilik artmaktadır. 4  yıllık lisans ve 2 yıllık ön lisans kpss’ye baktığımızda aslında hepsi kendi alanında zordur. Kpss’de ön lisans, lisansa göre biraz daha avantajlıdır.

NEDEN

Mesela ben açıktan adalet okudum diyelim, icra müdürlüğü sınavına sadece benim gibi adalet okuyanlar girebiliyor ya da fizyoterapist teknikerliği bölümünü bitirdim. Bunun gibi sağlıkla ilgili alanlara ancak o bölümden mezunlar atanabilir.

KPSS LİSANS MI

Peki diyelim ki lisans mezunuyuz bir türlü lisans kpss de 90 üzerine çıkamıyoruz ne yapacağız? Arkadaşlar öncelikle lisanstan atanmak için merkezi atamalarda yani bu ne demek oluyor, mülakatsız tercih yaparak atanmak demek oluyor ki bu biraz puan açısından zor bir durum ne yapabiliriz? Kpss ile alım yapan yerleri ve özellikle Adliye zabıt katipliği ya da infaz koruma memurluğu ya da polis ya da bekçi, zabıta gibi alanlara yönelebiliriz ki bunun için 60 gibi bir puan almak yeterli oluyor. 

2 yıllık ön linsası da dediğim gibi alanı olan arkadaşlar ataması bol olan bölümlere yönelirse iş kurdan bile rahatlıkla atanabiliyorlar. Bir tanıdığım ön lisans tıbbi sekreterlik bölümünü okudu ve devlet hastanesine iş kur aracılığıyla sözleşmeli bir şekilde başladı ve şu an asıl kadroya geçmiş bulunmaktadır.

Şu durum da yanlış biliniyor, mesela lisans okuduk ve bir türlü atanamıyoruz gittik 2 yıllık ataması bol olan mesela orman muhafaza memurluğu bölümünü okuduk, önce lisans okuduğumuz için atamada da lisansa öncelik veriyorlar yani 2 yıllık bitirirseniz böyle bir atama yok arkadaşlar. Yıllardır anlam veremediğim bir konudur. Öğrenciler tarafından da genelde hep yanlış anlaşılmaya açık bir konudur. Bilgilendirmek istedim. Şu bölüm bu bölümü bırakıp adam akıllı alanınıza yönelip bu işi bir an önce çözmeye bakın derim. Kolaylıklar dilerim, şans sizden yana olsun.