ASTİGMAT NEDİR VE SEMPTOMLARI, BELİRTİLERİ

Astigmat, görüşünüzü etkileyen çok yaygın bir göz bozukluğudur. Göz çevresindeki kaslar etkilenir ve kornea üzerinde gereksiz baskıya neden olurlar. Bu stres, korneanın şeklini kaybetmesine ve dolayısıyla bulanık görmeye neden olur. Astigmatizmanın diğer semptomları arasında çift görme, göz yorgunluğu, göz tahrişi ve baş ağrısı bulunur.

ASTİGMAT NASIL DÜŞER

Astigmat  doğuştan kaynaklanabilir veya göz ameliyatının bir sonucu olabilir. Kitap okumak gibi basit bir görevi karmaşık hale getirdiği için,  astigmat can sıkıcı bir rahatsızlık olabilir. Şimdi geliyouruz merak edilen konu Astigmat Göz Derecesi Nasıl Düşer,  astigmatizmayı tedavi etmenin doğal yolları vardır ve bunlardan biri de göz egzersizleridir. Peki astigmat göz bozukluğu olan kişiler nasıl göz egzersizleri yapmalı ?

ASTİGMAT GÖZ EGZERSİZLERİ

Astigmat göz egzersizleri, şimdi bu kulağa inanılmaz geliyor olabilir, ama bu doğru. Göz egzersizlerinin astigmatı tedavi ettiği bilinmektedir. Vücudumuzdaki diğer kaslar gibi göz kaslarımız da basit bir mantıkla çalışır. Aslın bu mantıkla düşündüğümüzde onları kullanmanız gerekir, yoksa kaybedersiniz. Bu nedenle göz kaslarınızı gün boyu aktif tutmanız çok önemlidir. Araba kullanırken önünüzdeki yola bakmak ya da sadece doğrudan bilgisayar ekranına bakmak, göz kaslarını tam potansiyeliyle çalıştırmaz. Bunların dışındaki ek göz egzersizleri yapmanız çok önemlidir. Aşağıda göz egzersizlerinin bazı faydalarını sizler listeledim:

  • Zamanla veya 1 ila 4 hafta kadar kısa bir sürede görmeyi iyileştirirler.
  • Gözleri güçlendirir ve göz kaslarını gevşetir.
  • Stresi azaltmaya yardımcı olurlar.
Bir daha yazımda astigmat göz derecesi yüksek ve bu rahatsızlıktan kurtulmak isteyenler için hangi egzersizleri yapmanız gerektiğini paylaşacağım.
DESTEK İÇİN LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYIN.
ASTİGMAT -  NEDİR - NASIL DÜŞER - ASTİGMAT GÖZ EZGERSİZLERİ - BELİRTİLERİ - GÖZ DERECESİ - TEDAVİ BUL