Kedi dili harf pasta, pek çok ülkede popüler olan bir bisküvidir. Dışarıdan hafif, narin ve gevrek, ortası yumuşak olan kedi dili pasta yumurta beyazı ile hazırlanır (bütün yumurta yerine). Tek başınada yenebilir ancak genellikle dondurma veya şerbetlerle servis edilirler. Bunları çikolatalı ganajla sandviç yapabilir veya çikolataya daldırabilir, daha da lezzet katmak için limon veya portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz. Kedi dili harf pasta fırında 12 dakika boyunca 170 derece sıcaklıkta pişirilir.

Kedi dili pasta nerenin, kedi dili bisküvü Avustuya ülkesine ait bir bisküvi çeşitidir. Kedi dili pasta birçok ülkede bilinen ve sevilen bir pastadır. 

Kedi dili pasta nerede bulurum, bu pasta çeşidini marketlerde, pastahanelerde veya internetten satın alabiliirsiniz. Bahsi geçen yerlerde çok kolay şekilde bulabilirsiniz.

KEDİ DİLİ PASTA TARİFİ

REÇETESİ

  • 130 gr tereyağı
  • 120 gr pudra şekeri
  • 3 büyük yumurtalardan (120 g) yumurta akı
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 130 gr sade un

YAPILIŞI

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Tereyağı ve şekeri bir kasede solgun ve kabarık hale gelinceye kadar krema haline getirin. İyice çırparak yumurta beyazlarını birer birer ekleyin. Vanilya özü ve sade unu ekleyin ve karıştırın. 0,5 – 0,8 cm’lik yuvarlak uçlu bir krema poşeti hazırlayın. Krema poşetini bisküvi karışımıyla doldurun. 8-9 cm uzunluğunda ince şeritler halinde pişirme kağıdı ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin. Pişirme sırasında yayılacaklarından aralarında geniş boşluklar bırakın. 170 ° C’de 12 dakika veya kenarları altın-kahverengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğuması için bir tel rafa aktarın.

DESTEK İÇİN LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.