Saç renginizde çok az değişiklik yaparak aynaya baktığınızda inanılmaz farklılıklar yaratabilirsiniz. Ve güzel saçların ışıltısı ruh halinizi de aydınlatabilir. 10 kadından 9’u saçları ile özgüvenleri arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor. Peki hangi saç rengi seçeneği size uygun? Hangi saç size yakışır? Biraz kına mı ? yoksa cesur bir salon sarısı mı? Peki, Saçlarınızdaki beyazları gizlemek için gri renk saçlara ne dersiniz? 

hangi saç rengini seçmeliyim

İster eski bir profesyonel saç boyama uzmanı olun ister ilk kez boyama yapıyor olun, saç renginizi seçmede yardımcı olacak işte size biraz bilgelik: Platin sarışından simsiyaha kadar her şeyi seçebiliyor olmanız, yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Önerim, çocukken çekilmiş fotoğraflarınıza bakın. Muhtemelen sizin için en güzel olan renk bu olacaktır.

Doğal olarak hiç sahip olmadığınız bir saç rengini denemek istiyorsanız, ten renginizi ve gözlerinizi düşünün. Açık tenli ve açık gözlü insanlar, en geniş saç rengi yelpazesine sahiptir, ancak yanlış saçta koyu gölgeler kullanmak sizleri olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Zeytin veya koyu tenli ve koyu gözlü olanlar daha koyu saç renklerini seçebilir, ancak çok açık renkler kullanmamaları gerekiyor. Ve eğer cildiniz çok pembe ise, saç renginizi kül tonlarında kullanmanız daha güzel olacaktır.

GEÇİCİ SAÇ BOYALARI

Geçici saç boyaları, zor zamanlarda sizin için hızlı bir kaçış planı sağlar. Geçici boyalarda saç durulamak, bir veya iki kez şampuan kullanarak saçınız durulanır. Yarı kalıcı boya kullandıysanız 8 veya 12 yıkamada çıkar. Yarı kalıcı saç boyaları genelde 28 şampuana kadar dayanır. Yarı kalıcı saç boyaları amonyak içermezler. Saçlarınızı koyulaştırabilir veya altın veya kırmızı vurgular ekleyebilirsiniz. Vücudunuzda alerjik bir reaksiyona sebeb olup olmadığını kontrol etmek için boyamadan iki gün önce bileğinize biraz hafifçe vurup deneyebilirsiniz.

KALICI SAÇ RENKLERİ

Kalıcı saç renkleri en popüler türdür. Kalıcı renkler ile saçlarınızda çok büyük farklılıklar yarabilirsiniz. Öneri; Platin veya doğal renginizin üçten fazla tonu olan herhangi bir renk tonu için kesinle bir profesyonelden yardım almanız gerekiyor. Saç renginizde yapacağınız büyük farklılıları sevip seveceğinizden emin olmak için önce bir o renkteki peruk ile deneyebilirsiniz. Unutmayalım ki, saç rengindeki büyük değişiklikleri geri almak zordur.

DESTEK İÇİN LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/unlulerin-merak-edilen-sac-renkleri.html

http://www.kelimedamlasi.com/2020/02/yanik-saclar-nasil-kurtarilir-sac-bakim.html