Tarihte en çok iz bırakan bilim kadınlarını sizler için araştırdık, araştırmamıza konu olan tarihte önemli yer alan bilim kadınları Elizabeth balckwell, Dorothy Crowfoot, Maria Mitchell, Barbara McClintock kimdir, neler yapmıştır olarak sıraladık.

tarihteki en önemli bilim kadınları

Elizabeth Blackwell

Elizabeth Blackwell, 1849 yılında ABD’de tıp diploması almayı hak kazanarak, dünyanın tıp diploması alan ilk kadını oldu ve tarihe geçti.

Dorothy Mary Crowfoot Hodgkin

Dorothy Mary Crowfoot Hodgkin, protein kristallografisi bilim dalının kurucusu olan Britanyalı kadın bilim insanıdır. Biyomoleküllerin üç boyutlu yapılarını belirlemek için kullanılan X-Işını kristallografisi tekniğinin öncülüğünü yaparak tarihte yerini tarihte bilim kadınları kategorisinde yerini almıştır.

Barbara McClintock

Barbara McClintock, 1983 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahibi Amerikalı kadın bilim insanıdır. Dünyanın en önemli sitogenetikçilerinden bir olarak kabul edilen McClintock, 1927 yılında botanik dalında Cornell Üniversitesi’nden doktorasını almıştır. Yaşadığı sürece yapmış olduğu çalışmalar ile şimdi bile hatırlan tarihte bilim kadınları kategorinde yer almıştır.