Kemoterapi’ye bağlı ağrılar, Boğaz Ağrısı, Şişmesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir, Kemoterapi Sonrası Ağız Yaraları, Kemoterapi ağız yaraları nasıl geçer

Kemoterapi ağız yaraları nasıl geçer, Kemoterapi sonrası ağızda oluşan yaralar nasıl geçer, kemoterapi ağız yaralarına ne iyi gelir, kemoterapi ağız yarası tedavisi, kemoterapi ağız yaraları, Kemoterapinin etkisiyle ağız, boğaz bölgelerinde yaralar ve uçukların oluşması kemoterapiden aşağı yukarı 12. günden sonra olasıdır, hastalar kesinlikle ağız bakımlarına dikkat etmelidir.
Kemoterapide Ağız içi Sorunları, Boğaz Ağrısı Şişmesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir, Kemoterapi Sonrası Ağız Yaraları, Kemoterapi ağız yaraları nasıl geçer

Kemoterapide Ağız içi Sorunları, Boğaz Ağrısı, Şişmesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir

Kemoterapide Ağız içi Sorunları, Boğaz Ağrısı, Şişmesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir, Kemoterapi Sonrası Ağız Yaraları, Kemoterapi ağız yaraları nasıl geçer, Kemoteapi gören hastaların genelinde 2. hafta veya 3. haftadan sonra yaygın biçimde ağız içinde yaralar oluşabilir ve buna bağlı olarak boğazda ağrı, şişiklik görülebilir. Bu süreç içerisinde kemoterapi gören hastalar ağız bakımına dikkat etmeli, çok sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır.  Her yemekten sonra sonra ağzını kaynatıldıktan sonra ılıtılmış suya bir kaşık eczaneden alınmış karbonat ile birlikte bir çay kaşığı tuz karıştırılmalı ve sonrasında ağızda gargara yapılmalıdır. Günde en az 3 kere bu gargara işlemini yapmanızı öneririm. Yemekleri iyi pişmiş yemeli ve daima taze yemeye dikkat etmelisiniz.

Kemoterapi ağız yaraları nasıl geçer, Kemoterapi’den dolayı boğazında ağrı

Kemoterapi ağız yaraları nasıl geçer, Kemoterapi’den dolayı boğazında ağrı olan kişiler yiyeceklerini püre haline getirerek ılık şekilde tüketebilirler, yemek yemeden kesinlikle kesilmemelidirler. Ağız içi bakımına dikkat etmeli, su, kabonat ve tuz ile yapılan karşımı gargara yapmayı ihmal etmemelidir. 
Ateşi 38 altına düşmeyen ve ağız içinde kesilmeyen kanaması olan kemoterapi gören hastalar kesinlikle doktora başvurmalıdır. Bulantıyla birlikte çift görme ve bilinç kaybı yaşayan kemoterapi gören hastalar da kesinlikle doktora başvurmalıdır.
Ağrıları çok fazla olan ve dayanılmayacak seviyede olan kemoterapi alan kişiler doktara başvurmalı ve tedavi istemelidirler. Doktor önerdiği tedavileri birebir uygulamalı ve plandan kesinlikle şaşmalıdırlar.